Zakwas chlebowy pszenny z drożdżami 23g
Zakwas chlebowy pszenny z drożdżami 23g
Zakwas chlebowy pszenny z drożdżami 23g
Zakwas chlebowy pszenny z drożdżami 23g
Zakwas chlebowy pszenny z drożdżami 23g
Zakwas chlebowy pszenny z drożdżami 23g
Zakwas chlebowy pszenny z drożdżami 23g
Zakwas chlebowy pszenny z drożdżami 23g

Zakwas chlebowy pszenny z drożdżami 23g

Obecnie brak na stanie
5,88 zł

(5,88 zł szt.)

Brutto

Prostota użycia — zakwas jest natychmiast gotowy do użycia. Możesz skorzystać z niego w łatwy sposób, piekąc pieczywo zarówno w piekarniku, jak i korzystając z automatu do wypieku chleba.

Pyszny smak swojskiego pieczywa — dzięki wykorzystaniu zakwasu wykonasz, aż 750 g domowego chleba o niepowtarzalnym, delikatnie kwaśnym smaku, zachwycającym aromacie, soczystym, ciemnym miękiszu oraz chrupiącej rumianej skórce.
Lepsza przyswajalność pieczywa — domowe wypieki pozbawione polepszaczy stanowią doskonałe źródło białka oraz błonnika. Chleby są więc zdrowsze, lepiej przyswajalne i mogą być elementem diety dzieci oraz osób starszych!

 

Dobre wartości odżywcze — zakwas chlebowy żytni z drożdżami i słodem to gwarancja wysokiej jakości naturalnych składników oraz zawsze udanych domowych wypieków utrzymujących świeżość dłużej niż te kupione w piekarniach!

Świeży, pyszny i chrupiący chleb każdego dnia bez wychodzenia z domu? Stosując żytni zakwas z drożdżami - to banalnie proste. Upiecz swój domowy chleb i zachwyć swoich bliskich! Naturalny skład zakwasu żytniego z drożdżami i słodem to gwarancja zdrowych wypieków pozbawionych sztucznych substancji i polepszaczy smaku. Chleb na zakwasie żytnim ma wyrazisty, lekko kwaskowy smak, ciemny i soczysty miękisz oraz chrupiąca rumianą skórkę — a wszystko to do osiągnięcia w domu, w zaledwie kilka godzin! Jedno opakowanie wystarcza na wypiek bochenka do 750 g, a jego użycie jest niezwykle proste. Opakowanie zawiera dwie saszetki — w jednej znajduje się zakwas, w drugiej specjalnie wyselekcjonowane drożdże. Produkt nadaje się zarówno do wypieku chleba w piekarniku, jak i w specjalnym automacie do pieczywa.

Produkt naturalny — ulega zmianom.

Wypieki na bazie zakwasu z drożdżami są bogatym źródłem błonnika — mogą stanowić więc element diety dzieci oraz osób starszych. Brak sztucznych i chemicznych dodatków wydłuża okres świeżości przygotowanego pieczywa.

Zalety stosowania zakwasu:

  • lepsza przyswajalność pieczywa,
  • delikatny smak,
  • chrupiąca skórka,
  • ładniejszy kolor pieczywa,
  • soczysty miękisz,
  • wydłużona świeżość pieczywa.

Przepis na wypiek 750 g chleba z zakwasem pszennym

Składniki:

  • 350 ml letniej wody,
  • 10 g soli,
  • 500 g mąki pszennej,
  • 1 op. Zakwasu chlebowego pszennego z drożdżami (zakwas i drożdże).
  • Opcjonalnie: 4 łyżki ziaren, np. słonecznika, dyni.

Piekarnik:

Z wymienionych składników wyrób ciasto - do uzyskania masy o elastycznej konsystencji, by ciasto odchodziło od naczynia. Pozostaw na ok. 1 godz. pod przykryciem, w ciepłym miejscu. Następnie ciasto ponownie wyrób (wystarczy przez krótki czas) i przełóż do formy. Pozostaw ponownie w ciepłym miejscu - do wyrośnięcia, by ciasto podwoiło swą objętość. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. 200?C.

Automat do wypieku chleba:

Do misy automatu dodaj w podanej kolejności wymienione składniki i ustaw program podstawowy (BASIC), by uzyskać średnio zarumienioną skórkę. Chleb będzie gotowy po ok. 3 godz.

Składniki: wysuszony zakwas pszenny 65,2% (zmielone produkty pszenne, słód pszenny, kultury starterowe zakwasu), drożdże suszone 34,8% (S. cerevisiae, emulgator: monosterynian sorbitolu).

5908277713713
Nowy
No reviews

3 inne produkty w tej samej kategorii :

Product added to wishlist
Product added to compare.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.