Regulator kwasowości Redukwas regulator kwasowości 15g 5904816917314 4,42 zł W Polsce winiarze borykają się często ze zbyt wysoką kwasowością soków i moszczów. Optymalna kwasowość wina powinna wynosić 6-9 g/L. Metodą obniżania kwasowości jest rozcieńczanie wodą, jednak często zbyt duży dodatek wody powoduje utratę aromatów i smaku.Redukwas neutralizuje kwasy obecne w owocach, obniża kwasowość o maks. 2 g/L.Istotne cechy:•... Dodaj do koszyka
Obecnie brak na stanie Regulator kwasowości Kwasomix regulator kwasowości 15g 5904816912364 4,78 zł Winiarstwo w Polsce boryka się ze zbyt dużą lub za niską kwasowością owoców. Szczególnie, jeśli moszcz rozcieńczamy wodą. Idealnym rozwiązaniem jest dodanie Kwasomixu, czyli mieszaniny kwasów: winowego, jabłkowego i cytrynowego - w kompozycji jak występująca naturalnie w owocach. Doskonały do moszczów z głogu, dzikiej róży, aronii, truskawek, gruszek,... Widok