Słodkie, soczyste, pochodzące z własnej uprawy arbuzy uchwycają magię lata z wybuchowym smakiem, który nie da się porównać ze smakiem ich kuzynów kupowanych w sklepach. Podobnie jak uch kuzynka – kantalupa, arbuzy wymagają 2-3 miesięcy upałów, aby wytworzyć dojrzałe owoce, co powoduje, że ich uprawa w regionach północnych jest wyzwaniem, ale nie jest niemożliwa. Dzięki zastosowaniu plastikowej włókniny do mulczowania w celu ogrzania gleby i ruchomej okrywy w rzędach, w celu dostarczenia ciepłego powietrza w pobliże roślin, ogrodnicy w każdej części kraju mogą liczyć na zbiory arbuzów z własnej uprawy. Doradcy do spraw nawożenia odkryli, że arbuz powinien znaleźć się w diecie większości ludzi ze względu na promujące zdrowie: witaminę C i antyoksydanty - zawierające beta-karoten i likopen – w każdym kęsie, jest kombinacją wspaniałego smaku i doskonałego odżywienia. Owoce nie zawierają cholesterolu i prawie w ogóle tłuszczu, podanie arbuza na deser to mądra decyzja. Zapewnij płożącej się łodydze arbuza dużo miejsca do wędrowania. (KZ)