Ostatnie sztuki w magazynie Substancje dodatkowe Klarowin Turbo 2 - chitozan + kieselsol 65g 5908277703776 8,87 zł Domowe wina nie zawsze są klarowne, dlatego potrzebne może być klarowanie. Niestety nigdy nie możemy być do końca pewni, czy mamy do czynienia ze zmętnieniami spowodowanymi przez cząsteczki naładowane dodatnio (np. białka), czy ujemnie (np. polifenole) lub inne związki pochodzenia organicznego. Zanim zastosujemy konkretny środek klarujący, warto zrobić... Dodaj do koszyka
Ostatnie sztuki w magazynie Substancje dodatkowe Klarowin Turbo - zol krzemionkowy + żelatyna 35ml 5904816916065 17,39 zł Domowe wino nie zawsze jest klarowne, dlatego potrzebne może być klarowanie. Niestety nigdy nie możemy być do końca pewni, czy mamy do czynienia ze zmętnieniami spowodowanymi przez cząsteczki naładowane dodatnio (np. białka), czy ujemnie (np. polifenole) lub inne związki pochodzenia organicznego. Zanim zastosujemy konkretny środek klarujący, warto zrobić... Dodaj do koszyka
Ostatnie sztuki w magazynie Substancje dodatkowe Glukoamylaza 4g 5908277702922 6,47 zł Glukoamylaza to enzym scukrzający, tzn. rozkłada skrobię do glukozy z ześrutowanego żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu itp. Drożdże w trakcie procesu fermentacji nie są w stanie przerobić skrobi na alkohol, jedynie glukozę. Enzym więc jest niezbędny do przygotowania zacieru.Istotne cechy:• Gramatura 4 g• Na 3,5 kg śruty• Najlepsze efekty wraz z alfa-amylazą... Dodaj do koszyka
Ostatnie sztuki w magazynie Substancje dodatkowe Klarowin Turbo Spirit 25l 65g 5908277718961 7,54 zł Dwuskładnikowy, wydajny, skuteczny i szybko działający środek do klarowania zacieru. Usuwa zmętnienia i pozostałości po zakończonej fermentacji, które mogą negatywnie wpłynąć na końcowy produkt i spowodować wystąpienie niepożądanego drożdżowego posmaku. Klarowin Turbo Spirit idealnie nadaje się do klarowania nastawów cukrowych i zacierów, bez wpływu na... Dodaj do koszyka
Ostatnie sztuki w magazynie Substancje dodatkowe Alfa amylaza w płynie 10ml 5904816001587 8,14 zł Alfa-amylaza - enzym upłynniający skrobię, do zacierów ze ześrutowanych zbóż (np.: żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu) oraz z ziemniaków. Skutecznie działa w temperaturze 70 - 105°C i pH 4,5,-7,5. Najlepsze warunki rozkładu skrobi uzyskasz jednak przy temperaturze 85-95°C i pH 5-5,5. Dawkowanie: 1 ml na 5 kg surowca. Wydajność: na 50 kg surowca. Uwaga!... Dodaj do koszyka
Ostatnie sztuki w magazynie Substancje dodatkowe Alco-Crystal środek poprawiający walory alkoholi 7g 5908277701123 8,76 zł Alco-crystal jest to środek służący do poprawy smaku i aromatu spirytualiów. Skutecznie koryguje niechciane aromaty wódek, destylatów i win zachowując przy tym nutę owocową. Alco-crystal to drobny, nierozpuszczalny granulat mineralny służący do redukcji wad smakowych i zapachowych alkoholi. Dzięki zastosowaniu preparatu otrzymamy krystalicznie czysty... Dodaj do koszyka
Ostatnie sztuki w magazynie Substancje dodatkowe Odpieniacz środek redukujący pianę 10ml 5908277715267 8,87 zł Odpieniacz to środek redukujący pianę. Powierzchniowo-czynne substancje efektywnie zapobiegają tworzeniu piany podczas fermentacji nastawów z owoców, zbóż, ziemniaków, cukru.Istotne cechy:• Objętość 10 ml• Na 335 L nastawu• Do fermentacji burzliwejSposób użycia:Odpieniacz dodaj do pieniącego się nastawu w dawce 2-3 krople na 5 L nastawu.Składniki:... Dodaj do koszyka