Klarowin Turbo Spirit 25l 65g
Klarowin Turbo Spirit 25l 65g
Klarowin Turbo Spirit 25l 65g
Klarowin Turbo Spirit 25l 65g
Klarowin Turbo Spirit 25l 65g
Klarowin Turbo Spirit 25l 65g

Klarowin Turbo Spirit 25l 65g

Ostatnie sztuki w magazynie
7,18 zł

(7,18 zł szt.)

Brutto

Dwuskładnikowy, wydajny, skuteczny i szybko działający środek do klarowania zacieru. Usuwa zmętnienia i pozostałości po zakończonej fermentacji, które mogą negatywnie wpłynąć na końcowy produkt i spowodować wystąpienie niepożądanego drożdżowego posmaku. Klarowin Turbo Spirit idealnie nadaje się do klarowania nastawów cukrowych i zacierów, bez wpływu na smak końcowy alkoholu. Jedno opakowanie o gramaturze 65 g wystarczy na sklarowanie, aż 25 L płynu, a czas, jaki produkt potrzebuje na to, to jedynie... 24 godziny! Wyróżnikiem Klarowinu Turbo Spirit jest prosty skład z jedynie dwóch składników: A — kieselsol (roztwór krzemionki) oraz składnik B — roztwór chitozanu.

 
  • Do nastawów cukrowych i zacierów — dwuskładnikowy, wydajny, skuteczny i szybko działający środek do klarowania Klarowin Turbo Spirit skutecznie usuwa zmętnienia i pozostałości po zakończonej fermentacji, które mogą negatywnie wpłynąć na końcowy produkt.
  • Bez wpływu na smak — Klarowin Turbo Spirit to neutralny środek, którego użycie nie wpływa na końcowy smak przygotowywanego alkoholu.
  • 25 L w 24 godziny — Klarowin zachwyci Cię szybkością działania — do usunięcia zmętnień po fermentacji wystarczy mu jedynie doba! Jedno opakowanie 65 g wystarczy zaś na sklarowanie, aż 25 L płynu!
  • Dwuskładnikowy — na uznanie zasługuje fakt, że Klarowin Turbo Spirit to jedynie dwa składniki: A — kieselsol (roztwór krzemionki) oraz składnik B — roztwór chitozanu. Wybierając nasz produkt, wiesz więc dokładnie, co dodajesz do swoich domowych wyrobów!
  • Działa na zasadzie koagulacji — środek podczas procesu całkowicie osadza się na dnie naczynia, ściągając zmętnienia i nie wchodząc w reakcję z zacierem. Dzięki temu nie wpływa on na smak i zapach, a także nie pozostaje w finalnym produkcie, który spożywamy.
Uwaga!
W sezonie zimowym i letnim w czasie temperatur ekstremalnych produkt dostępny wyłącznie przy opcji dostawy z odbiorem osobistym.

Sposób użycia:
Po zakończeniu fermentacji płyn należy zlać znad osadu, dokładnie odgazować (nadmiar CO2 spowodowałby wydłużenie czasu klarowania). Dodać składnik A w ilości proporcjonalnej do ilości klarowanego płynu (zawartość wystarcza max. na 25 L płynu). Następnie delikatnie wymieszać przez 10 s i odstawić na 1 godz. Po tym czasie dodać składnik B w ilości proporcjonalnej do ilości płynu. Delikatnie wymieszać przez ok. 10 s. Całość pozostawić na ok. 24 godz.

Uwaga!

Zasady wyrobu alkoholu na terenie RP regulują ustawy: z dn. 02.03.2001 r. o wyrobie alkoholu etylowego oraz wytwarzaniu wyrobów tytoniowych: z dn. 12.05.2011 r. o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina oraz z dn. 18.10.2006 r. o wyrobie napojów spirytusowych oraz o rejestracji i ochronie oznaczeń geograficznych napojów spirytusowych. BROWIN Sp. z o. o. Sp. k. nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie jej produktów niezgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

5908277718961
2 produktów
Nowy
No reviews

5 inne produkty w tej samej kategorii :

Product added to wishlist
Product added to compare.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.