Zakwas chlebowy orkiszowy z drożdżami 19g
Zakwas chlebowy orkiszowy z drożdżami 19g
Zakwas chlebowy orkiszowy z drożdżami 19g
Zakwas chlebowy orkiszowy z drożdżami 19g
Zakwas chlebowy orkiszowy z drożdżami 19g
Zakwas chlebowy orkiszowy z drożdżami 19g
Zakwas chlebowy orkiszowy z drożdżami 19g
Zakwas chlebowy orkiszowy z drożdżami 19g

Zakwas chlebowy orkiszowy z drożdżami 19g

Obecnie brak na stanie
5,99 zł

(5,99 zł szt.)

Brutto

Prostota użycia — zakwas jest natychmiast gotowy do użycia. Możesz skorzystać z niego w łatwy sposób, piekąc pieczywo zarówno w piekarniku, jak i korzystając z automatu do wypieku chleba.

Pyszny smak swojskiego pieczywa — dzięki wykorzystaniu zakwasu wykonasz, aż 750 g domowego chleba o niepowtarzalnym, słodkim, lekko orzechowym smaku, zachwycającym aromacie, soczystym, jasnym miękiszu oraz chrupiącej skórce.
Lepsza przyswajalność pieczywa — wypieki orkiszowe pozbawione polepszaczy są lekkostrawne. Chleby są więc zdrowsze, lepiej przyswajalne i mogą być elementem diety dzieci oraz osób starszych.

 

Dobre wartości odżywcze — zakwas chlebowy orkiszowy z drożdżami i słodem to gwarancja wysokiej jakości naturalnych składników oraz zawsze udanych domowych wypieków utrzymujących świeżość dłużej niż te kupione w piekarniach!

Orkisz to odmiana pszenicy bogata w mikro- i makroelementy, witaminy, błonnik pokarmowy oraz aminokwas łagodzący odczuwanie stresu. Regularne spożywanie pieczywa orkiszowego pozytywnie wpływa na układ odpornościowy, ułatwia koncentrację oraz chroni organizm przed chorobami układu krążenia. Jeśli chcesz zadbać o zdrowie swoje i bliskich — przygotuj je w prosty i szybki sposób we własnym domu! Jedno opakowanie zakwasu z drożdżami wystarcza na wypiek bochenka do 750 g. Opakowanie zawiera dwie saszetki — w jednej znajduje się zakwas, w drugiej specjalnie wyselekcjonowane drożdże. Produkt nadaje się zarówno do wypieku chleba w piekarniku, jak i w specjalnym automacie. Naturalny skład to gwarancja zdrowych wypieków pozbawionych sztucznych substancji i polepszaczy smaku. Chleb na zakwasie orkiszowym dłużej zachowuje świeżość, ma słodki, lekko orzechowy smak, soczysty miękisz oraz chrupiącą skórkę. Chleb na zakwasie orkiszowym ma wysoką przyswajalność — jest lekkostrawny i może stanowić element diety dzieci oraz osób starszych.

Produkt naturalny — ulega zmianom.

Przepis na wypiek 750 g chleba z zakwasem orkiszowym

Składniki:
320 ml letniej wody,
10 g soli,
500 g mąki pszennej typu 500-750,
1 op. zakwasu chlebowego orkiszowego z drożdżami (zakwas i drożdże).
Opcjonalnie:
2 łyżki ziaren, np. słonecznika, dyni, soi.

Piekarnik: Z wymienionych składników wyrób ciasto - do uzyskania masy o elastycznej konsystencji, by ciasto odchodziło od naczynia. Pozostaw na ok. 1 godz. pod przykryciem, w ciepłym miejscu. Następnie ciasto ponownie wyrób (wystarczy przez krótki czas) i przełóż do formy. Pozostaw ponownie w ciepłym miejscu - do wyrośnięcia, by ciasto podwoiło swą objętość. W międzyczasie do rozgrzewającego się piekarnika wstaw miseczkę z wodą, dzięki czemu chleb będzie miał chrupiącą skórkę, a miękisz pozostanie wilgotny. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. 200°C.

Automat do wypieku chleba:
Do misy automatu dodaj w podanej kolejności wymienione składniki i ustaw program podstawowy (BASIC), by uzyskać średnio zarumienioną skórkę. Chleb będzie gotowy po ok. 3 godz.

Składniki: zakwas suszony orkszu pełnoziarnistego 57,9% (zmielone produkty orkiszowe, kultury starterowe zakwasu), drożdże suszone 42,1% (S. cerevisiae, emulgator: monosterynian sorbitolu).

5908277713690
Nowy
No reviews

3 inne produkty w tej samej kategorii :

Product added to wishlist
Product added to compare.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.