Drożdże gorzelnicze Turbo Torpedo 5-7 dni 21% 100g
Drożdże gorzelnicze Turbo Torpedo 5-7 dni 21% 100g
Drożdże gorzelnicze Turbo Torpedo 5-7 dni 21% 100g
Drożdże gorzelnicze Turbo Torpedo 5-7 dni 21% 100g
Drożdże gorzelnicze Turbo Torpedo 5-7 dni 21% 100g
Drożdże gorzelnicze Turbo Torpedo 5-7 dni 21% 100g
Drożdże gorzelnicze Turbo Torpedo 5-7 dni 21% 100g
Drożdże gorzelnicze Turbo Torpedo 5-7 dni 21% 100g
Drożdże gorzelnicze Turbo Torpedo 5-7 dni 21% 100g
Drożdże gorzelnicze Turbo Torpedo 5-7 dni 21% 100g
Drożdże gorzelnicze Turbo Torpedo 5-7 dni 21% 100g
Drożdże gorzelnicze Turbo Torpedo 5-7 dni 21% 100g
Drożdże gorzelnicze Turbo Torpedo 5-7 dni 21% 100g
Drożdże gorzelnicze Turbo Torpedo 5-7 dni 21% 100g

Drożdże gorzelnicze Turbo Torpedo 5-7 dni 21% 100g

10,43 zł

(10,43 zł szt.)

Brutto

Nowa, lepsza receptura drożdży gorzelniczych Turbo Torpedo 5-7 dni, pozwalająca uzyskać aż do 21% alkoholu.

  • ​Fermentacja aż do 21% alkoholu - nowa mieszanka drożdży i pożywek pozwala na wysoki poziom odfermentowania nawet do 21%.
  • Do cukru, owoców zbóż i ziemniaków - drożdże Turbo torpedo 5-7 dni skutecznie fermentują różne surowce: cukier, owoce, kukurydzę, jęczmień, żyto, pszenicę, ziemniaki, melasę.
  • Fermentacja w 5-7 dni - czas, jaki potrzebują drożdże na przefermentowanie 6 kg cukru to 5-7 dni w temperaturze 20-25°C.
  • Porcja na 6-9 kg cukru - dawkę cukru dobierasz w zależności od stężenia alkoholu jaki chcesz uzyskać w przefermentowanym nastawie.
  • Na 25 L nastawu - jedno opakowanie drożdży Turbo Torpedo 5-7 dni, wystarcza na przygotowanie 25 L nastawu.

 

Sposób użycia:

Wybierz wariant fermentacji (patrz tabela). W naczyniu w zależności od pożądanej ilości alkoholu, rozpuść odpowiednią porcję cukru* w podanej ilości letniej wody o temp. 30°C.

Następnie wsyp całą zawartość torebki i dokładnie wymieszaj.

Płyn przelej do balonu bądź pojemnika fermentacyjnego, uzupełnij do objętości 25 litrów wodą o temp. pokojowej.

Po zamontowaniu rurki fermentacyjnej, roztwór fermentuj w temp. 20-25°C przez określoną w tabeli ilość dni.

Dla uzyskania najlepszego efektu, polecamy wyklarowanie nastawu po zakończeniu fermentacji.

*dla nastawów z ilością cukru większą niż 7kg, drugą porcję cukru dodaj ostrożnie po 48h.

Uwaga:

Nastaw będzie się pienił, dlatego najlepiej dodaj ok. 100g cukru i poczekaj, aż piana opadnie, następnie dosyp resztę cukru. Polecamy również Odpieniacz redukujący pianę.


Wariant
   
 I   
   
II   
   
III*   
   
IV*   
   
Alkohol [%]   
   
15   
   
17   
   
19   
   
21   
   
Cukier [kg]   
      
porcja     
   
I dawka   
   
6   
   
7   
   
7   
   
7   
   
II   dawka   
   
-   
   
-   
   
1   
   
2   
   
Woda [L]   
   
22   
   
21   
   
20   
   
19   
   
Dni   
   
5-7   
   
7-8   
   
8-10   
   
10-16   

Składniki: drożdże, fosforan (V) potasu, siarczan (VI) magnezu, węglan (IV) wapnia, fosforan (V) diamonu, witamina B1.


Uwaga: opakowanie wykorzystaj w całości do jednego nastawu.

Masa: 100.0 g
Czas pracy: 5 - 7 dni
Na ile litrów: 25.0 l
5904816002249
13 produktów
Nowy
No reviews

6 inne produkty w tej samej kategorii :

Product added to wishlist
Product added to compare.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.