Mieszanka pikantna na kiełki 20g

Mieszanka pikantna na kiełki 20g

3,30 zł

(3,30 zł szt.)

Brutto

Mieszanka nasion na kiełki składająca się z gatunków tworzących pikantna kompozycje smakowa. Dzięki różnorodności gatunków wchodzących w skład tej mieszanki zyskujemy w jednej porcji duża dawkę wartościowych substancji odżywczych, soli mineralnych, aminokwasów i witamin. Zawierają duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu, siarki i wiele mikroelementów (jod, mangan, lit, selen). Regularne spożycie kiełków obniża ilość złego cholesterolu (działa antymiażdżycowo), reguluje procesy trawienne.


Skład mieszanki:

  • Vigna radiata ( Fasola Mung ) - 40%;
  • Raphanus sativus (Rzodkiew) - 10%;
  • Raphanus sativus var sativus (Rzodkiewka) - 10%;
  • Sinapsis alba (Gorczyca) - 10%;
  • Lens culinaris (Soczewica jasna) - 10%;
  • Lens culinaris green (Soczewica zielona) - 10%;
  • Lens culinaris red (Soczewica czerwona) - 10%

 

Kiełki tej mieszanki świetnie nadają się do sporządzania surówek, sałatek lub jako dodatek do kanapek.

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcja obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-4 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesna uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl. Inna metoda produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowana letnia woda. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gaza, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie woda.

Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 2-3 cm, po 3-7 dniach.

5907595506533
12 produktów
No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

6 inne produkty w tej samej kategorii :

Product added to wishlist
Product added to compare.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.