Drożdże winiarskie w proszku Burgund 5g

Drożdże winiarskie w proszku Burgund 5g

1,85 zł

(1,85 zł szt.)

Brutto

Burgund to gatunek drożdży, który świetnie nadaje się do wykonania czerwonego wina - stołowego lub deserowego.

Sposób użycia:

  1. Nalej przegotowaną wodę do butelki 0,3 L.
  2. Wsyp do butelki 3 łyżeczki cukru. Dobrze wymieszaj i poczekaj aż woda ostygnie.
  3. Dodaj szczyptę pożywki dla drożdży (wystarczy 0,05 g).
  4. Dodaj drożdże. Solidnie wymieszaj całość.
  5. Zabezpiecz otwór butelki watą i odstaw naczynie w ciepłe miejsce (najlepiej 25-28°C).
  6. Mieszaj roztwór 1-2 razy dziennie.
  7. Po 2-4 dniach powinny być widoczne efekty burzliwej fermentacji. Przelej zawartość butelki do pojemnika z moszczem.
  8. Dodaj pozostałą część pożywki. Zamieszaj nastaw i zatkaj naczynie korkiem z rurką fermentacyjną.

 

Wymagane zastosowanie osobnej pożywki.

 

Waga netto: 5 g

 
5906914000073
9 produktów
Nowy
No reviews

6 inne produkty w tej samej kategorii :

Product added to wishlist
Product added to compare.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.