Twój koszyk
W Twoim koszyku nie ma więcej produktów
Typ Sherry odpowiedni jest do win białych deserowych, owoców takich jak czereśnie, jabłka, głóg, dzika róża, winogrona białe, porzeczki białe oraz rodzynki i zboża.
Sposób użycia:
- Czystą butelkę 0,3l napełnić do ¾ objętości przegotowaną wodą.
- Do butelki wsypać 3 łyżeczki cukru wymieszać i pozostawić do ostygnięcia.
- Dodać szczyptę pożywki dla drożdży winiarskich oraz wsypać zawartość saszetki drożdży, całość ponownie wymieszać i zatkać tamponem z waty.
- Pozostawić w ciepłym miejscu (25-28°C).
- Mieszać ciecz 1-2 razy dziennie.
- Po 2-4 dniach ciecz zacznie burzliwie fermentować, oznacza to, że matka drożdżowa jest gotowa do użycia.
Waga netto: 5 g