Drożdże gorzelnicze Turbo Grom 48h 100l 510g
Drożdże gorzelnicze Turbo Grom 48h 100l 510g
Drożdże gorzelnicze Turbo Grom 48h 100l 510g
  • -5%
Drożdże gorzelnicze Turbo Grom 48h 100l 510g
Drożdże gorzelnicze Turbo Grom 48h 100l 510g
Drożdże gorzelnicze Turbo Grom 48h 100l 510g

Drożdże gorzelnicze Turbo Grom 48h 100l 510g

36,55 zł 38,47 zł -5%

(36,55 zł szt.)

Brutto

​Idealna mieszanka drożdży, pożywek i witamin do szybkiej i czystej fermentacji w 48 h do 19%.

  • ​​Fermentacja już w 48 h - Turbo Grom 48 h to drożdże, które w zależności od ilości dodanego do nastawu cukru fermentują w 2-5 dni.
  • Do 19% alkoholu - mieszanka pozwala na osiągnięcie wysokiego stopnia odfermentowania aż do 19%.
  • Do dużych nastawów - opakowanie drożdży wystarcza na sporządzenie aż 100 L nastawu do fermentacji.
  • Do nastawów cukrowych - Turbo Grom 48 h dedykowane są do fermentacji nastawów z cukru.
  • Bez nieprzyjemnych zapachów - fermentacja z dodatkiem mieszanki Turbo Grom 48 h Nie musisz więc obawiać się o przykrą woń w pomieszczeniu, w którym przechowujesz swoje.

 

Jeśli jesteś zainteresowany przygotowaniem dużego nastawu, który szybko i wydajnie przefermentuje, dając do 19% alkoholu o przyjemnym zapachu, drożdże gorzelnicze Turbo Grom 48 h na 100 L są świetnym wyborem dla Ciebie.

Przy pomocy mieszanki uzyskać możesz nastaw o mocy 14, 17 lub 19%. Wszystko zależy od dawki cukru jaką zastosujesz oraz od ilości dni, które trwać będzie fermentacja.

Ty decydujesz jak mocny trunek chcesz uzyskać i w zależności od tego dobierasz potrzebną ilość cukru oraz niezbędną ilość dni fermentacji.

Optymalne warunki fermentacji dla drożdży Turbo Grom 48 h to temperatura 25-28°C. Niedotrzymanie tego zakresu temperatur skutkować może wydłużeniem czasu fermentacji lub jej zatrzymaniem.

Sposób użycia:

W naczyniu rozpuść 24-32 kg cukru w 24 litrach przegotowanej, gorącej wody, całość dokładnie wymieszaj. Po wystudzeniu do 30°C, płyn przelej do balonu bądź pojemnika fermentacyjnego, uzupełnij wodą o temp. pokojowej do 100 litrów. Dodaj zawartość saszetki i dokładnie wymieszaj. Po zamontowaniu rurki fermentacyjnej całość pozostaw do fermentacji w temp. 25-28°C na 2-5 dni. Patrz tabela poniżej.

Dla uzyskania najlepszego efektu polecamy wyklarowanie nastawu po zakończeniu fermentacji.


  Dni
  

 2
  

 3
  

  5
  

  Cukier [kg]
  

  24
  

  28
  

  32
  

  Alkohol [%]
  

 14
  

  17
  

  19
  

Składniki:
drożdże, fosforan(V) potasu, fosforan(V) diamonu, węglan(IV) wapnia, chlorowodorek tiaminy (witamina B1)

Uwaga:
opakowanie wykorzystaj w całości do jednego nastawu.

Wymiary opakowania:
długość 18  cm
szerokość ok. 4,5  cm
wysokość 28,2  cm

Masa: 0.51 kg
Na ile litrów: 100.0 l
Czas pracy: 48 h
5908277710576
8 produktów
Nowy
No reviews

6 inne produkty w tej samej kategorii :

Product added to wishlist
Product added to compare.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.