Preparat o szerokim spektrum działania w postaci stężonej zawiesiny do rozcieńczania wodą o działaniu powierzchniowym.
Skutecznie zapobiega chorobom grzybowym i bakteryjnym roślin w amatorskiej uprawie drzew owocowych niskopiennych i roślin warzywnych w ogrodach działkowych i przydomowych.
Środek przeznaczony wyłącznie do stosowania punktowego przy użyciu opryskiwaczy ręcznych.
Produkt do stosowania w rolnictwie ekologicznym.
Okres karencji dla większości warzyw oraz drzew i krzewów owocowych wynosi 7 dni. Szczegółowe informacje dla każdej uprawy znajdują się w etykiecie produktu.
Substancja aktywna:
tlenochlorek miedzi
Stosowanie
Problem | Roślina | Dawkowanie |
---|---|---|
kędzierzawość liści | brzoskwinia | 10 ml w 1 l wody/10 m2 |
antraknoza, bakterioza obwódkowa, szara pleśń | fasola szparagowa | 2,0-2,5ml w 0,7 l wody/10 m2 |
rak bakteryjny | wiśnia, czereśnia | 1,5 lub 3,0 ml w 0,5-0,75 l wody/10 m2 |
parch | jabłoń, grusza | 1,5 ml w 0,5-0,75 l wody/10 m2 |
zaraza ziemniaka, bakteryjna cętkowatość | pomidor (pod osłonami) | 3 ml w 1 l wody/10 m2 |
zaraza ziemniaka, bakteryjna cętkowatość | pomidor (w gruncie) | 2,0-2,5 ml w 0,7 l wody/10 m2 |
bakteryjna kanciasta plamistość, mączniak rzekomy dyniowatych | ogórek (w gruncie) | 2,0-2,5 ml w 0,7 l wody/10 m2 |
zaraza ogniowa | grusza | 0,75 lub 1,5 ml w 0,5-0,75 l wody/10 m2 |