Mieszanka ziół do białej kiełbasy 20g
Mieszanka ziół do białej kiełbasy 20g
Mieszanka ziół do białej kiełbasy 20g
Mieszanka ziół do białej kiełbasy 20g

Mieszanka ziół do białej kiełbasy 20g

7,27 zł

(7,27 zł szt.)

Brutto

Do kiełbasy białej - Mieszanka przypraw i ziół to starannie dobrana kompozycja nadająca tradycyjny majerankowy smak i aromat białej kiełbasy.

  • Doskonały smak, nowe opakowanie - teraz Twoją ulubioną mieszankę ziół i przypraw zapakowaliśmy w papierowy, barierowy doypack ze struną, abyś mógł cieszyć się trwałym aromatem mieszanki przez długi czas.
  • Tradycyjna - idealna mieszanka ziół i przypraw do białej kiełbasy sprawdzi się do przygotowania tradycyjnych wyrobów nie tylko na święta, ale i na co dzień!
  • Naturalne składniki - majeranek, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, kolendra - to gwarancja sukcesu: fantastycznego aromatu i niezapomnianego smaku!

 
  • Bez chemicznych dodatków - nasza mieszanka nie zawiera soli, substancji konserwujących ani wzmacniaczy smaku. Wybierając nasz produkt, masz więc gwarancję naturalnych, zdrowych i bezpiecznych składników!
  • Wydajne opakowanie - jedna saszetka o gramaturze 20 g wystarcza na przygotowanie 4 kg kiełbasy! Bez problemu przygotujesz więc wyrób na święta lub spotkanie przy grillu w większym gronie przyjaciół!

Marzysz o aromatycznej, delikatnej i niezwykłej w smaku domowej kiełbasy? Chcesz przenieść się do czasów, gdy potrawy nie były pełne chemii i sztucznych dodatków? Jest na to sposób! Z naszą mieszanką ziół i przypraw z łatwością przygotujesz pyszne, aromatycznie ziołowe i rozpływające się w ustach kiełbasy tylko z naturalnych składników! Do kiełbasy białej to mieszanka specjalnie wyselekcjonowanych, naturalnych ziół i przypraw bez soli, substancji konserwujących oraz wzmacniaczy smaku. W skład mieszanki wchodzą: majeranek, pieprz czarny, gałka muszkatołowa oraz kolendra - wybierając nasz produkt, masz więc gwarancję bezpiecznej i zdrowej żywności! Jedno opakowanie 20 g wystarcza na przygotowanie aż 4 kg kiełbasy! Tradycyjny aromat naszej mieszanki zawdzięczamy majerankowi, który uzupełnia naturalny smak mięsa, nadając mu bogactwo i głębię. Zachwyć swoich bliskich klasycznym smakiem domowej białej kiełbasy!

Sposób użycia:

Składniki na 4 kg białej kiełbasy: 

  • 2 kg łopatki
  • 1 kg karczku
  • 0,5 kg wołowiny
  • 0,5 kg boczku lub podgardla
  • 200 ml zimnej wody
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 64 g soli
  • 1 op. mieszanki ziół i przypraw DO KIEŁBASY BIAŁEJ
  • jelita wieprzowe (⌀28/30 ok. 7 m)

Przepis:

Mięso pokrój na kawałki, oddziel części chude od tłustych. Tłuste kawałki zmiel przez sito o oczkach 2-4 mm, a chude przez sito o oczkach 8-12 mm. Wołowinę zmiel osobno na najdrobniejszych oczkach i wyrób ze 100 ml zimnej wody, tak aby wydzielił się biały kleik, który zwiąże całą mięsną masę. Połącz ze sobą zmielone mięsa, dodaj sól oraz mieszankę ziół i przypraw, wyrób mięso z resztą zimnej wody. Wszystkie składniki muszą się idealnie ze sobą połączyć, masa powinna mieć konsystencję spójną i kleistą. Przy użyciu nadziewarki, napełnij jelita masą mięsną. Tak przygotowaną surową kiełbasę, parz w wodzie o temperaturze 75-80°C przez 20-25 min.

Składniki: majeranek 57%, przyprawy 43% (pieprz czarny 28%, gałka muszkatołowa, kolendra).

Wypróbuj także nasz kalkulator wędliniarski.

Masa netto: 20 g

Uwaga!

Nie zawiera soli, cukru, substancji konserwujących i glutaminianu sodu.

Przechowywać w suchym, nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni UV.

Na terenie zakładu wykorzystywane są produkty alergenne: gorczyca, seler, soja, sezam, gluten, orzechy.

Wymiary opakowania:

  • długość 11 cm
  • szerokość 1 cm
  • wysokość 18 cm
5908277700171
5 produktów
No reviews

1 inny produkt w tej samej kategorii

Product added to wishlist
Product added to compare.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.