Zrębki do wędzenia i grillowania orzech włoski 450g
Zrębki do wędzenia i grillowania orzech włoski 450g
Zrębki do wędzenia i grillowania orzech włoski 450g
Zrębki do wędzenia i grillowania orzech włoski 450g
Zrębki do wędzenia i grillowania orzech włoski...
Zrębki do wędzenia i grillowania orzech włoski...
Zrębki do wędzenia i grillowania orzech włoski...
Zrębki do wędzenia i grillowania orzech włoski...

Zrębki do wędzenia i grillowania orzech włoski 450g

Obecnie brak na stanie
8,91 zł

(8,91 zł szt.)

Brutto
Jeśli cenisz sobie zdrową kuchnię i dbasz o to jakie potrawy lądują na Twoim talerzu – naturalne zrębki z wysokiej jakości drewna orzecha włoskiego idealnie sprawdzą się w Twojej kuchni. Pochodzące z Polski, z terenów naturalnie czystych i wytworzone w 100% z naturalnego drewna, nie zawierają frakcji pylących, związków impregnujących i konserwujących. To specjalnie rozdrobnione drewno owocowe, które świetnie nadaje się do wędzenia oraz grillowania. Dzięki zachowaniu jednorodności zrębków, łatwo utrzymywana jest stała temperatura podczas ich spalania. Dym ze spalanych zrębków przenika w głąb potrawy nadając jej odpowiedni aromat i złocistobrązowy kolor. Dzięki nim Twoje potrawy zyskają niepowtarzalny smak, aromat a także złocistobrązowy kolor. 

 

Zrębki wędzarnicze do wędzenia i grillowania – naturalne, orzech włoski, waga 1x450 g, bez frakcji pylących.

  • Bezpieczne - wolne od związków impregnujących i konserwujących, ze względu na optymalną zawartość wody <11% są odporne na działanie pleśni i grzybów. 
  • Uniwersalność – Zrębki nadają się zarówno do wędzenia jak i grillowania. Świetne sprawdzą się w komorach wędzarniczych starszego typu, dymogeneratorach oraz wędzarniach z paleniskiem.
  • Naturalne – wykorzystując drewno z orzecha włoskiego nadajesz niepowtarzalny aromat i głęboki smak wszystkim grillowanym oraz wędzonym posiłkom, a także w naturalny sposób przedłużasz ich trwałość.
  • Dobre właściwości – wysokiej jakości zrębki frakcji średniej, pochodzą z drewna orzecha włoskiego (100%) z terenów ekologicznie czystych i są wolne od frakcji pylących.
  • Doskonałe do ryb oraz dziczyzny – zrębki wykonane z drewna orzecha włoskiego doskonale sprawdzą się podczas wędzenia dań rybnych, a także podczas przygotowywania posiłków w oparciu o dziczyznę.

Sposób użycia:

Wędzenie potraw z użyciem zrębków ma wiele zalet m.in. polepszenie walorów smakowych i wizualnych potraw, zwiększenie trwałości wyrobów poprzez konserwację dymem oraz obniżenie wilgotności produktu.

Produkt sprawdzi się szczególnie podczas przygotowywania dań rybnych oraz z dziczyzny.
Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwucentymetrową warstwę zrębków - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie.
Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa). 
Delikatne mięsa, jak na przykład z kurczaka, nie potrzebują wiele czasu. Będą gotowe po około godzinie lub dwóch (w zależności od wielkości). 
Wędzenie ułatwi nam namoczenie zrębek w wodzie lub innym płynie (np. piwie) następnie umieszczenie ich nieopodal paleniska najlepiej w generatorze dymu (w celu zapobiegania ich szybkiemu spaleniu).
Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy, umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół paleniska - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. 
Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. 
Dostępne w naszej ofercie zrębki wędzarnicze posiadają pozytywne opinie: Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, Państwowego Zakładu Higieny, Państwowego Instytutu Sanitarnego.
5908277707361
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.