Płatki dębowe naturalne 20g
Płatki dębowe naturalne 20g
Płatki dębowe naturalne 20g
Płatki dębowe naturalne 20g
Płatki dębowe naturalne 20g
Płatki dębowe naturalne 20g
Płatki dębowe naturalne 20g
Płatki dębowe naturalne 20g
Płatki dębowe naturalne 20g
Płatki dębowe naturalne 20g

Płatki dębowe naturalne 20g

Ostatnie sztuki w magazynie
8,40 zł

(8,40 zł szt.)

Brutto

Wiórki dębowe - drobniutkie cząstki drewna, które dodane do alkoholi nadają im dębowy aromat. Najdoskonalsze gatunki win czy whisky to te długo leżakowane w dębowych beczkach. Przygotowując domowe trunki podobny efekt aromatyzacji, znacznie taniej i szybciej, uzyskasz stosując wiórki dębowe.

  • Do białego wina lub whisky - naturalne wiórki dębowe idealnie wzbogacą aromat domowych białych win oraz destylatów.
  • Nadają aromat i smak - dodatek wiórków wzbogaca alkohol w drogocenne taniny, aromaty dębowe oraz migdałowe. Podkreśla świeżość i owocowy charakter trunku. 

 
  • Nadają jasno bursztynową barwę - wiórki dębowe, naturalne, nieopiekane barwią alkohol na jasno bursztynowy kolor.
  • Naturalne pochodzenie - wiórki produkowane są z francuskiej odmiany dębu Robur.
  • Łatwość i szybkość użycia - wiórki dębowe dodaje się bezpośrednio do alkoholu bądź na etapie fermentacji, bądź do gotowego trunku i pozostawia na okres od 3-6 tygodni.

Wiórki dębowe to idealny zamiennik dla drogich i trudnych w obsłudze beczek dębowych stosowanych do dojrzewania wielu alkoholi. Dzięki nim w prosty sposób w przygotowywanych trunkach uzyskasz pożądane aromaty i dębowe nuty. Wzbogacisz je o zapach migdałowy. Alkohol zyska ponadto piękną jasno bursztynową barwę. A wszystko to w zaledwie kilka tygodni. 

Naturalne, nieopiekane wiórki dębowe wzbogacają domowe wina czy destylaty w jeszcze większą ilość tanin niż odpowiedniki opiekane. 

W winach i nalewkach dodatek wiórków dębowych podkreśla świeżość i owocowy charakter trunków. Prezentowane płatki świetnie sprawdzą się również do domowych alkoholi typu koniak, Bourbon, brandy.

Sprzedawane w naszym sklepie płatki dębowe do aromatyzacji alkoholi pochodzą z najlepszej jakości francuskiej odmiany dębu Robur.

Charakterystyka:

Surowiec: francuska odmiana dębu Robur

Rodzaj: niepalone

Aromat: migdałów

Dozowanie: 1-3 g/1 L

Masa netto: 20 g

Sposób użycia:

Wiórki dębowe dodaj do wybranego trunku w dawce 1-3 g na 1 L alkoholu na okres 3-6 tygodni. Dokładny czas kontaktu płatków z alkoholem warto dobrać indywidualnie na podstawie degustacji.

Kiedy stopień stężenia aromatu w trunku uznasz za odpowiedni, usuń z niego wiórki i ciesz się jego smakiem.

Wiórki dębowe możesz również wcześniej zalać alkoholem 70 %, pozostawić do ekstrakcji na kilka dni, a następnie tak otrzymaną esencję dozować do wybranego trunku wedle uznania.

Masa netto: 20 g

Wymiary opakowania:

  • Ø pojemnika 4,6 cm
  • wysokość 6,7 cm
Masa: 20.0 g
Aromat: wino, whisky
5908277701253
2 produktów
No reviews

5 inne produkty w tej samej kategorii :

Product added to wishlist
Product added to compare.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.