Podpuszczka do sera mikrobiologiczna płynna 50ml

Podpuszczka do sera mikrobiologiczna płynna 50ml

Obecnie brak na stanie
12,60 zł

(12,60 zł szt.)

Brutto

Podpuszczka do produkcji serów.

Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei .

5 kropli podpuszczki wystarcza na 1 litr mleka. Produkt sprawdzi się zarówno przy przygotowywaniu potraw z mleka krowiego, jak i koziego oraz sojowego.

Produkt wegetariański.

 

Sposób użycia:

1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez Ciebie ilości mleka.

2. W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj podpuszczkę do podgrzanego do temperatury 33 °C mleka (szczegółowe informacje podane są w przepisach na sery).

3. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu na około 40-60min.

Uwagi dodatkowe:

1.Użycie podpuszczki wymaga dodatku chlorku wapnia (CaCl2) w ilościach od 10 - 100 g/100 l mleka, w zależności od rodzaju sera.

2.Optymalne pH mleka dla prawidłowego działania podpuszczki mieści się w zakresie 6 - 7.

3. Aktywność 10 000 MCU/ml

Podpuszczka mikrobiologiczna może być stosowana w diecie wegańskiej.

Aby podpuszczka zachowała swoje enzymatyczne właściwości, musi być przechowywana w temperaturze 4-6°C.

Wymiary opakowania:

  • ∅ 4 cm
  • wysokość 8,9 cm
  • objętość netto 50 ml.
Masa: 50.0 g
Typ: płynna
Materiał: mikrobiologiczna
Przeznaczenie: do sera
5908277707293
Nowy
No reviews

3 inne produkty w tej samej kategorii :

Product added to wishlist
Product added to compare.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.