Saletra z mieszanką ziół i przypraw idealnie sprawdzi się do przygotowania dojrzewających, wędzonych kiełbas. Dzięki peklowaniu mięso zachowa apetyczny kolor i będzie stabilne mikrobiologicznie. Zawarte w mieszance zioła i przyprawy zapewnią mu zaś doskonały smak i wyjątkowy aromat.
Składniki: sól kamienna niejodowana - chlorek sodu (NaCl), mieszanka ziół i przypraw (jałowiec, czerwona papryka słodka, pieprz czarny, chilli, czosnek, majeranek, gałka muszkatołowa, ziele angielskie), azotan potasu (E 252), substancja antyzbrylająca: A-hydroksywęglan magnezu (E 504ii) / B-ditlenek krzemu (E 551).
Masa netto: 60g
Produkty powiązane: wędzarnia balkonowa z termometrem, wędzarnia z pojemnikami na piwo, generatory dymu, nadziewarki.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu oraz orzechów.
Najlepiej spożyć przed końcem: data ważności i nr partii na opakowaniu.