Florovit nawóz zakwaszający 1kg

Florovit nawóz zakwaszający 1kg

Obecnie brak na stanie
17,88 zł

(17,88 zł szt.)

Brutto

Florovit nawóz zakwaszający skutecznie zakwasza podłoże (obniża pH) jednocześnie zapewniając odpowiednie warunki do rozwoju roślin kwaśnolubnych. Stosowanie nawozu sprzyja przyswajaniu przez rośliny składników pokarmowych dostępnych w glebie.

Stosując nawóz zakwaszający zapewnisz prawidłowy wzrost i rozwój roślin kwaśnolubnych.

Do roślin kwaśnolubnych należą:

• azalie
• borówki
• fiołki trójbarwne
• hortensje
• iglaki (takie jak: jałowiec, świerk, cyprysik, cis, sosna wejmutka)
• kalmie
• magnolie
• maliny i jeżyny
• pierisy
• różaneczniki (rododendrony)
• turzyce
• wrzosy i wrzośce
• żarnowce
• żurawiny

Termin stosowania: IV, VI, VIII*

* Zasilanie zakończyć do 15 sierpnia.

 

Wskazówki:

  • Nawóz należy rozsiewać na powierzchni odpowiadającej średnicy korony krzewów
  • Wymieszanie nawozu z glebą/podłożem polepsza skuteczność działania nawozu
  • Regularne podlewanie zwiększa efektywność nawożenia
  •  Aby utrzymać niski odczyn gleby należy unikać stosowania kompostu, obornika i zasadowych nawozów mineralnych (saletrzak, saletra wapniowa, saletra magnezowa), powodujących wzrost pH gleby.

Sposób stosowania:

Przygotowanie podłoża: Zalecana dawka 12 g/10 l podłoża. Nawóz należy zmieszać z podłożem.

Rośliny już rosnące:
Posypowo - 15 g/m2. Stosować w dwóch terminach – przed ruszeniem wegetacji oraz na początku czerwca. Nawóz należy zmieszać z wierzchnią warstwą gleby tak, aby nie uszkodzić korzeni.

Podlewanie - rododendrony, azalie, borówki – 10 g nawozu rozpuścić w 10 l wody, podlewać co 3-4 tygodnie; iglaki, wrzosy, hortensje – 5-10 g nawozu rozpuścić w 10 l wody, podlewać raz w miesiącu.

Skład nawozu:

NAWÓZ WE Typ nawozu – Siarczan amonu

20,8 % (N) azot amonowy

5900498014037
No reviews

6 inne produkty w tej samej kategorii :

Product added to wishlist
Product added to compare.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.