Pszenica na kiełki 50g

Pszenica na kiełki 50g

Obecnie brak na stanie
2,57 zł

(2,57 zł szt.)

Brutto

Kiełki pszenicy są jednym z najbogatszych źródeł witamin A, B C i E. Zawierają szczególnie duże ilości magnezu, wapnia, fosforu, żelaza, niacyny, tiaminy i kwasu pantotenowego. Regularne spożywanie kiełków pszenicy ochroni organizm przed atakiem wolnych rodników przeciwdziała starzeniu się organizmu i zapewnia sprawne funkcjonowanie mięśni, w tym mięśnia sercowego i systemu nerwowego. Zwiększają odporność, wzmacniają skórę, włosy, paznokcie, kości. Kiełki pszenicy są gotowe do jedzenia w momencie gdy białe korzonki osiągną długość ziarna. Delikatne w smaku stanowią świetny dodatek do do posiłków dla dzieci, wszelkiego rodzaju wypieków, kanapek i koktajli witaminowych.

 

Przygotowanie kiełków:

Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl. Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2 cm, po 3-6 dniach.

5907595509060
No reviews

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

6 inne produkty w tej samej kategorii :

Product added to wishlist
Product added to compare.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.