Mieszanka ziół do słoikówki 30g
Mieszanka ziół do słoikówki 30g
Mieszanka ziół do słoikówki 30g
Mieszanka ziół do słoikówki 30g
Mieszanka ziół do słoikówki 30g
Mieszanka ziół do słoikówki 30g

Mieszanka ziół do słoikówki 30g

Ostatnie sztuki w magazynie
7,79 zł

(7,79 zł szt.)

Brutto

Smakowity przysmak, który nosi nazwę słoikówki to mięso z galaretką przypominające konserwę. Konsystencja łopatki ze słoika świetnie sprawdza się jako delikatna domowa wędlina do smarowania na kanapki.

Słoikówka - mieszanka ziół i przypraw to doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, podkreślająca walory smakowe i zapachowe domowej słoikówki.

Składniki: pieprz czarny, czosnek granulowany, majeranek, cebula suszona, gałka muszkatołowa, ziele angielskie

Opakowanie: 30g

 

Składniki na 2 kg Słoikówki:

• 500 g boczku
• 500 g karczku
• 500 g łopatki
•250 g słoniny
•250 g wołowiny
•200 ml wody
•30 g mieszanki ziół i przypraw do Słoikówki
• 30 g soli

Przepis:
Tłuste mięso zmiel przez sito z oczkami o średnicy 8 mm, a chudsze przez sito o oczkach 12 mm (ewentualnie użyj szarpaka, jeśli chcesz otrzymać większe kawałki mięsa). Wołowinę zmiel dwukrotnie używając sita z najmniejszymi oczkami, a następnie dobrze wyrób z zimną wodą, aż do wydzielenia się białego kleiku. Zmielone mięso połącz, dopraw dedykowaną mieszanką ziół i przypraw do Słoikówki, dodaj sól i dokładnie wyrób. Odstaw na 24 godz. do lodówki. Po tym czasie wyparz słoiki i włóż do nich mięso, wypełniając po brzegi. Zakręcone słoiki włóż do garnka z ciepłą wodą powyżej poziomu mięsa. Poddaj pasteryzacji (od rozpoczęcia wrzenia gotuj 40 minut). Następnego dnia powtórz pasteryzację - prowadź ją przez 40 minut.

By zwiększyć trwałość słoikówki, poddaj ją pasteryzacji również trzeciego dnia.

Więcej przepisów znajdziesz na: www.browin.pl/przepiśnik

5908277716721
1 Przedmiot
Nowy
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.