Mieszanka ziół do szynkowaru tradycyjna 30g
Mieszanka ziół do szynkowaru tradycyjna 30g
Mieszanka ziół do szynkowaru tradycyjna 30g
Mieszanka ziół do szynkowaru tradycyjna 30g

Mieszanka ziół do szynkowaru tradycyjna 30g

Ostatnie sztuki w magazynie
8,15 zł

(8,15 zł szt.)

Brutto
  • Zdrowa kuchnia- przygotowując domowe wyroby sam wybierasz ulubione składniki i otrzymujesz świeże potrawy; mięsa i wędliny bez sztucznych dodatków​
  • Bez soli i glutaminianu – Twoje domowe wyroby mięsne będą teraz smaczniejsze i zdrowsze
  • Wydajny produkt gotowy do użycia – 30 g mieszanki wystarczy na przygotowanie ok. 2,5 kg mięsa (Opakowanie zawiera 2 saszetki po 15 g)
  • Gotowa kompozycja smaku idealna do szynek, pasztetów, past mięsnych i wegetariańskich z szynkowara
  • Naturalny skład - pieprz czarny, cebula suszona, czosnek granulowany, majeranek, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, pieprz ziołowy, chilli.

Opakowanie: 30g

 

Doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, podkreślająca walory smakowe i zapachowe potraw idealnie nada się do przygotowywania domowych szynek, potrawek i mięs, a także wegetariańskich pasztetów i past z szynkowaru. Przygotujesz domowe wyroby cenne w wartości odżywcze i witaminy. Dzięki specjalnie wyselekcjonowanym składnikom może wzbogacić smak wieprzowiny, wołowiny oraz drobiu.
Naturalne składniki mieszanki bez dodatku soli i cukru pozwolą Ci na przygotowanie pysznych, aromatycznych i zdrowych potraw dla rodziny i przyjaciół. Mieszanka idealnie komponuje się z mięsem – Ty możesz wykorzystać ją również do potraw wegetariańskich. 30 g tej łagodnej w smaku mieszanki pozwoli Ci na przygotowanie ok 2,5 kg domowego wyrobu.

Więcej na temat szynkowarów i ich użytkowania na z-szynkowara.pl

Przepis na potrawkę z kurczaka

Składniki na 1,2 kg potrawki:

  • 0,8 kg piersi z kurczaka
  • 0,4 kg udek z kurczaka
  • 1 łyżeczka mleka w proszku
  • 15 g mieszanki ziół i przypraw do szynkowaru
  • 100 ml wody
  • ok. 21 g soli oraz pieprz do smaku.

Przepis:

Piersi zmiel (używając sitka o oczkach średniej wielkości), następnie dodaj zimną wodę oraz łyżkę mleka w proszku i zblenduj całość na gładką masę. Udka (wytrybowane i pokrojone w kawałki wielkości ok. 3 - 4 cm) połącz ze zblendowaną masą z piersi, dopraw połową (15 g) mieszanki ziół i przypraw, solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj. Następnie całość umieść w szynkowarze o pojemności 1,5 kg, dociśnij sprężynę i zamontuj termometr. Szynkowar włóż do garnka z wodą. Woda w garnku nie powinna się gotować, jej temperatura powinna wzrastać powoli max. do 90°C. Kiedy temperatura wewnątrz mięsa osiągnie 69 - 70°C zakończ parzenie, a szynkowar umieść w zimnej wodzie. Gdy ostygnie schowaj go do lodówki. Na drugi dzień potrawka jest gotowa do spożycia. Aby wygodniej było wyjąć mięso z szynkowaru, można je przelać gorącą wodą lub wykorzystać specjalne worki do szynkowaru.

Więcej przepisów na: www.browin.pl/przepisnik

Składniki: pieprz czarny, cebula suszona, czosnek granulowany, majeranek, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, pieprz ziołowy, chilli.

5908277713669
2 produktów
Nowy
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.