Podpuszczka do sera naturalna 2x2g
Podpuszczka do sera naturalna 2x2g
Podpuszczka do sera naturalna 2x2g
Podpuszczka do sera naturalna 2x2g
Podpuszczka do sera naturalna 2x2g
Podpuszczka do sera naturalna 2x2g

Podpuszczka do sera naturalna 2x2g

Obecnie brak na stanie
10,50 zł

(10,50 zł szt.)

Brutto
  • ​Produkt naturalnego pochodzenia — naturalna podpuszczka to preparat enzymatyczny zawierający chymozynę (97%) oraz pepsynę (3%), substancje pozyskane z trawieńców cielęcych.
  • Bez dodatków chemicznych – produkt wolny od substancji barwiących i konserwujących - z nim na Twój talerz trafią tylko same zdrowe produkty ze sprawdzonym składem!
  • Uniwersalna – podpuszczka nadaje się do przygotowania serów podpuszczkowych świeżych i dojrzewających z mleka świeżego: krowiego (również z niskopasteryzowanego do 74°C), koziego oraz owczego.

 
  • Stabilny, zwarty skrzep — krzepnięcie (koagulacja) mleka polega na jego przejściu ze stanu płynnego na dwie frakcje, czyli skrzep oraz serwatkę, na skutek wytrącania kazeiny.
  • Duża wydajność – jedna saszetka podpuszczki wystarcza na ok. 20 L mleka. Aktywność: 100 000 U (jedna porcja podpuszczki koaguluje z 1000 L mleka).

Odkryj sekret domowego serowarstwa — postaw na wysokiej jakości, sprawdzone produkty dzięki, którym Ty i Twoja rodzina oraz przyjaciele będziecie cieszyli się zdrowymi, świeżymi, a co najważniejsze pysznymi i aromatycznymi serami!

Naturalna suszona podpuszczka pozyskana z chymozyny i pepsyny z trawieńców cielęcych to gwarancja udanego serowarstwa! Wykonaj ser własnej roboty, a już nigdy nie sięgniesz po te dostępne na sklepowych półkach! Podpuszczka pozwoli Ci na wykonanie zarówno świeżych, jak i dojrzewających serów ze świeżego mleka krowiego (także niskopasteryzowanego do 74°C), owczego oraz koziego. Podpuszczka jest niezwykle prosta w użyciu — jedna saszetka 2 g wystarczy na 20 L mleka. Produkt nie zawiera substancji barwiących i konserwujących.

Uwaga!

Optymalne pH mleka dla prawidłowego działania podpuszczki mieści się w zakresie 6 - 7. Produkt przechowywać szczelnie zamknięte w temperaturze 4-8°C.

Okres terminu trwałości uwzględnia możliwość transportu produktu w temperaturze poniżej 30°C do 7 dni.

Sposób użycia:

1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez Ciebie ilości mleka (zalecane dozowanie: 1 g na 10 L mleka).

2. Zgodnie ze stosowanym przepisem, w odpowiednim momencie dodaj podpuszczkę do podgrzanego do temp. 35-38 °C mleka (szczegółowe informacje znajdziesz w naszych przepisach na sery).

3. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia się skrzepu na około 45 minut

Użycie podpuszczki wymaga dodatku chlorku wapnia (CaCl2) w ilościach od 10 - 100 g/100 L mleka, w zależności od rodzaju przygotowywanego sera.

Aktywność: 100 000 U

Wydajność dwupaku: 4 g na 40 L mleka

Składniki: naturalna podpuszczka cielęca

Wymiary opakowania:

  • długość 8 cm
  • szerokość ok 0,2 cm
  • długość 20 cm.
Masa: 4.0 g
Typ: suszona
Materiał: cielęca
Przeznaczenie: do sera
5904816000320
Nowy
No reviews

3 inne produkty w tej samej kategorii :

Product added to wishlist
Product added to compare.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.