Wysokiej jakości, okrągła forma serowarska pozwoli Ci na wykonanie we własnej kuchni kremowego, delikatnego sera podpuszczkowego! Ciesz się jego smakiem i prostotą wykonania!
- Dla każdego serowara - ta uniwersalna, okrągła forma serowarska o wymiarach 10x10x5,5 cm idealnie sprawdzi się podczas domowej produkcji serów - a szczególnie serów miękkich twarogowych - podpuszczkowych.
- Domowy ser na wyciągnięcie ręki - przy wykorzystaniu tej formy jednorazowo wykonasz ser o pięknym zaokrąglonym kształcie i masie ok. 250 g!
- Piękny zaokrąglony kształt - forma doskonała do każdego rodzaju sera. Szczególnie do serów podpuszczkowych, ale także dojrzewających, które wymagają idealnie równej formy bez ostrych brzegów, dzięki czemu zmniejsza się ryzyko zakażeń w czasie produkcji.
- Wysoka jakość - forma wykonana jest z wytrzymałego i bardzo trwałego materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Białe tworzywo pozbawione jest barwników, dzięki czemu nie musisz się obawiać o wpływ formy na zabarwienie przygotowywanego sera.
- Wygodna i prosta w użyciu - forma wyposażona jest w specjalne otwory, które służą do odcieku serwatki, a także nóżki, dzięki którym odciekający płyn nie styka się z serem, co bardzo ułatwia pracę.
Sery podpuszczkowe to najłatwiejsze i najszybsze do przygotowania w domowych warunkach sery. Możesz je podać zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko z dodatkiem owoców czy bakalii. Porcję tego pysznego, delikatnego i kremowego sera wykonasz, wykorzystując naszą solidną, uniwersalną, okrągłą formę serowarską. Jej przemyślana budowa to otwory służące do odcieku serwatki, a także nóżki, dzięki którym odciekający płyn nie styka się z serem. Forma wykonana jest z wysokiej jakości, wytrzymałego i trwałego materiału w kolorze białym. Pozbawiony barwników materiał nie wpływa na zabarwienie przygotowywanych serów, a Ty możesz cieszyć się funkcjonalnością formy przez bardzo długi czas. Forma jest bardzo wygodna i prosta w użyciu — wykonując w niej ser, jednorazowo możesz przygotować porcję o masie 250 g. Forma sprawdzi się więc zarówno u początkujących serowarów, jak i profesjonalistów!
Wymiary:
Ø wew. 9,0 cm
wysokość wew. 5 cm
Ø zew. 9,6 cm
wysokość bez nóżek 5,2 cm
wysokość całkowita ( z nóżkami) 5,7 cm.