Drożdże gorzelnicze Turbo Slivovitz - do nastawów owocowych, śliwowicy - 62 g na 25 L nastawu i 5 kg cukru - do 17-18% alkoholu, 62 g
- Idealne do śliwowicy - wytrawnego napoju powstałego z fermentacji śliwek węgierek
- Wydajne - opakowanie o gramaturze 62 g wystarczy na 25 L nastawu
- Na 5 kg cukru - wykorzystując nasze drożdże musisz dodać do nastawu jedynie 5 kg cukru!
- Alkohol do 17-18% - uzyskaj wysokoprocentowy napój z ulubionych owoców
- Składniki: drożdże, fosforan dwuamonowy, fosforan potasu, siarczan magnezu, pektoenzym suszony, witamina B1.
Śliwowica, Slivovitz to wysokoprocentowy wytrawny napój alkoholowy powstały z fermentacji specjalnie dobranych śliwek węgierek. Drożdże gorzelnicze Turbo Slivovitz powstały by zapewnić szybką fermentację owocowych nastawów. Specjalnie dobrana mieszanka drożdży, pożywek, witamin i pektoenzymu idealnie nadaje się do fermentacji nastawów ze śliwek. Drożdże pozwalają uzyskać do 17-18% alkoholu w 10-14 dni nadając nastawom charakterystyczny smaku domowej śliwowicy. Jedno opakowanie o gramaturze 62 g wystarcza na przygotowanie do 25 L nastawu z wykorzystaniem jedynie 5 kg cukru! Ich użycie jest niezwykle proste, a efekt przejdzie Twoje oczekiwania!
Sposób użycia:
Rozdrobnij 14 kg śliwek (najlepiej wydrylowanych). Z 9L wody oraz 5 kg cukru przygotuj syrop cukrowy i zalej nim śliwki. Po wystudzeniu do temperatury 25-30°C wsyp zawartość saszetki i dokładnie wymieszaj. Nastaw poddaj fermentacji przez ok. 2 tygodnie, mieszając go co 2 dni. Aby uzyskać wyższy procent alkoholu, po 5 dniach dodaj 1,5 kg cukru. Następnie przefiltruj nastaw. Do gotowej śliwowicy polecamy dodatek Alco-crystal, który uwydatni aromaty owocowe.
Składniki:
drożdże, fosforan dwuamonowy, fosforan potasu, siarczan magnezu, pektoenzym suszony, witamina B1.
Uwaga:
opakowanie wykorzystaj w całości do jednego nastawu.
Wymiary opakowania:
długość 12 cm
szerokość ok. 2 cm
wysokość 18 cm